Пребарувај по блогот

10.1.07

на барање...

quote>>>"...seirot narecen patronat na gimnazijata mirce acev od konopiste t.e. prilep..."


p.s. ...ок е?

74 коментари:

Unknown рече...

по предлог на еден од читателите на блогов, ја поставив темава... се надевам двете страни задоволени? :-)

Анонимен рече...

Bravo Tomo so ti tekna da ja smenis temana oti epten dosadna stana,preterano se ispakulicija rabotite.
Konkretno za ova tema nemozam mnogu da komentiram,treba da ostam drugite pojce da kazuva od ***** pricini.Od moj gledan aspekt,od zad scena arno bese.Dolgo traese samo recitalo,a za dramata nemozam da kazam oti ne ja gledav od kaj so stoev.Vo celost bese mn podobro otkolku lani oti solistite ne se izbrukaja i ne bese mn trujacko.
Nekoj so bile vo publika mi rekoja deka se doseduvalo.Sekoj si ima pravo na razlicen nacin da si go dozivej prikazanoto,taka e?
Bravo za decata od vesniko Gim so se potrudija da se sreda nekoi raboti.Se na se kolku so bese odobreno i dozvoleno od tie so se povisoko od nas,se napraj.Prvicnite zamisli ne se ostvarija i za to poarno da ne se zboruva.
Sepak koj kako saka neka veli,se napraj mnogu fazla od so mozese da se napraj.Za v godina pojce ako bidi dozvoloeno,se razbira.Aj neka napisa po nekoj komentar drugive,pa ce se vklucam pak,ne e problem.Cekam...

Анонимен рече...

Dali gimnazijana se sostoi samo od III4?
Nivni sliki,tie vo administracija,tie voditeli...mislam se beshe nivno! A za gim da ne zboruvam posto 99% se III4. Baleti,tancovi i se ostanato beshe zaebano. Se doseduvashe ito kako se zgazivme vo smeenje. Na recitalo ko ne padnav ke ziveam uste 100 godini. Auuuuuuuu lele ko izlegoja podgrbaenine demek bilderi...WOW coek.....kako bese "veruvaj mi.." hahahahahaah
Lele na to kako se smeev...ccccc uste se smeam. Tuku Tomi ti so glas izvade i Martina beshe mislam drugata snimena voditeljica.
Meri 30tina pati se zbuni na so se smeev isto mnogu,a pa Zare me ostaj bez zdiv:)))))))). Tuku za Marina aj da ne zboruvam epten ke si go isplukam kompjuterov pa koj ke cisti posle.

Анонимен рече...

Lele ne mi se veruva deka Emona gi pika cetvorkana i kaj so treba i kaj so ne treba... pa aj sea, gim so vrska ima so patronatot? Ima sekcii koi treba da se grizat za toa, a ne sega mesto vesnik da izvadat pred Nova Godina, tie ce mi se kurcat na priredba... I na krajot, "da i se zablagodarime na profesorkata Emona... trte mrte..." Da be, taa spremi i hor i solisti i orkestari i se... Tanja nisto ne napravi, Emona gi spremi site... Ja cenam profesorkata, ama sto e mnogu, mnogu e. Treba malku da se stavi barikada, da se znae do kade treba da se odi.

Анонимен рече...

abe 100 godini nema kaj da se sedi na patronaton i uporno go pra vo teataron! tolku dibidus i inaetcii ne se videlo

Анонимен рече...

Prvo da se razberime: na krajo mu se zablagodarivme na Emona,Tanja i na Zora, i koj bil samo fizicki prisuten poarno neka ne komentira.

Ti Palito mozis so sakas da kazis,samo projavi zelba da naprajs nesto ko so treba i odma mozis da se vklucis i vo organizacija i vo se drugo so ce ti padni na pamet,samo neznam dali si sposoben.Za narednata godina mozis slobodno da bidis voditel,nikoj ne ti brni,ama dokazise.Ustvari ako bese tamu zosto ne ne naceka pa licno da ni gi iskazese impresiite.
Da pojasnam uste nesto: Po sopstvena dobra volja bea vkluceni vo organizacijata clenovite na redakcijata Gim,i to bese proekt na polugodieto.Gim ce izlezi vo vtoro polugodie ako tolku go posakuvate.Inace ako ti smeta to so se sostoi Gim od III-4 slobodno obrati se kaj strucnata sluzba da ti pojasna zosto e to taka ili mozis da procitas vo narednio Gim oti nekoj uspesno istrazuval i napisal zosto cel klas ima ista proektna aktivnost.Slobodno mozis da napisis nesto i da go objavime vo nekoj broj,to i go barame nie(III-4).Ajde cekame da ja pokazis svojata kreativnost i da napisis nesto polezno.
Ako e nekoj ljubomoren na nekoj sto se potrudil i uspeal da postigni nesto neka si go bara careto i neka ne siri tolku ironija i negativna energija.
Normalno deka sekoj si ima pravo na svoe mislenje ama neka e to malce realno ili barem nekogas neka se zaprasa zosto ako nesto ne mu cini ne se potruduva da doprinesi za da se podobri situacijata.

To deka III-4 e prisutna segde treba da bidi sfateno kako kompliment,epa od imeto na cela III-4 edno golemo FALA!
Ocigledno nanizavme uspesi vo 2006,ce nastojuvame da bidi taka i vo 2007.

Sakavme da naprajme nesto,da ostajme nekakva traga vo gimnazijana i mislam deka uspeavme vo toa,dokaz se komentarive.Mozi da plukate ili da ne falite kolku sakate,to bese i pomina.Da se nadevame deka narednata godina ce bidime uste pouspesni ili najuspesni so ogled na to deka ce ni bidi posledna godina vo ova uciliste.

Drugi komentari...??? :)))

Анонимен рече...

da ima komentari...
ako vasiot klas barem malku se potrudese ti marina nemase da gi vadis tekstovite od tin sema kako sto i site zaklucivme lanskata god. i da gi objavuvas vo gim... aplauz toa bese dosta kreativno od tebe.sovet do voditelite:
zemete nekoja kniga procitajte da si go podobrite recnikot a ne da "im se zablagodaruvate na profesorkata"kako sto ckripeska se izjasni na patronatot.komentar za pocetniot del:
ocekuvav frodo da mi skokni od negde(zaradi lord of the rings-muzikata)i jas sum golem fan na filmot ama tamu ne mu bese mestoto... drugo kolku so se "trudite" za priredbata, trudete se i da izgledate kako gimnazijalci(za moment pomisliv deka ve pozajmile od fakultet (PRED DIPLOMIRANJE-SO KUPENA DIPLOMA).a do profesorkata emona-navistina ima mnogu deca vo mirce acev koi vredat poveke od celiot nejzin klas zaedno pa neka gi pobara i nadvor.ne deka kaj vas gi nema ama malku ja preteravte so eksponiranjeto.iskreno za celata priredba da bev pijana ke mislev deka ucev vo muzicko ili dramsko uciliste:ste mozele da smislite nesto novo-polovina od tockite bea videni i izliteni...i nikoj ne saka da ve pluka-ni mrsul ne bi frlile na vas ni tolku ne vredite!

Анонимен рече...

Marina nemoj da ne pocrvenis od falenje na samata sebe."BRAVO ZA DECATA OD GIM".A koj e vo GIM?Cela III-4.I navistina ne mislev deka nekogas ce og recam ova ama i jas sum razocarana od Emona.Kaj sto stasala gi piknala cetvorkata.Ne se tie edinstvenite vredni i pametni vo cela gimnazija.Ama mozi da se najreprezentativni.Tesko nas ako docekavme tie da ne pretstavuvaat pred svetot.Dodusa ako im se zablagodaruvaat na profesorkata i ce pominime nekako:)

Анонимен рече...

bravo za decata od gimnazijata prosto kazano nemam zborovi.Ne deka sakam da go ismevam patroniot praznik na nasata toooolku sakana gimnazija,ama fakt e deka bevme bruki nevideni.A za Tomi bi sakala da mu se zablagodaram za toa sto dodeka peevme celo vreme me smeese,i pokraj toa sto mu pozajmiv zapalka.Inaku da se navratam na patroniot praznik na naseto uciliste.Kratko i jasno -najdobri bea maskiot hor so VERUVAJ MI,LJUBOV MOJA VECNA SI....hahahah abe bruki sto da ti kazuvam...
see you

Анонимен рече...

A sega dodeka si sedam i se dosaduvam vo ovie rani utrinski casovi moze li da mu kazam nesto na Palito?!?!?!
Slusaj drugar ne deka mi bese nesto posebno ubav ama da ti kazam pravo recitalot od patronatot vredese da se islusa.Patem se ubivme od vezbanje po 2 saati dnevno za vakvi komenatri li?
pa stvarno ne e fer.Mislam ti kazav ne bese nesto posebno i sto se odnesuva do mene jas ne bi zastanala da izrecitiram niti edna strofa ama toa ti e ako sakas 5 makedonski moras u recital!kapiras taka?
Pa i ti zatoa bese dojden za da ne slusnes?
...

Анонимен рече...

p.s NE SME PODGRBAENIIIIIIIIIII

Анонимен рече...

Sea Marina ne da pocrveni ce pozeleni od falenje. Ustvari razmisli aj so kazuvashe, razmisli so pojava beshe ko izleze i barem malku upotrebi go mozokot da me svatish so ti kazuvam. Edno 50 pati site nie sme popametni od tebe, mislam demek na plukacive na blogov. Zablagodaruvanjeto na profesorkata vo mnozina ke i go prostime na Meri ama apla greskite i pletkanjeto na jazikot nikako. Abe ona treba da se vezba covekuu. A navistina nie sme od baletsko studio ili muzicko ucilishte??? Abe ajde kaj beshe kreativnosta? Sto se sluci so demek tolku kvalitetnata cetvorka koja ni pet pari ne vredi? Ima samo sminkeri vo nea i samo pametnite ne se eksponiraat. Ama to e to...koga nekoj niv im go dava stapot tie ke ne vodat. Sekogash ima od tie so si ja kupile diplomata...ke vi se stavi kraj. So vakvo tempo vie ne postignuvate za gimnzijana tuku ja turkate nadolu. Propaga poradi takvite kako Marina koi falat postapki so ne cinat ni za na pazar. Tuku aj da ne dolzam....Pomina to ama nitu ednash do sega ne se sfati deka glupaci ne vodat.

Unknown рече...

Ехехехеееј... Па добро бе... Овде настанала права војна, ко шо гледам јас... Полека... Полека... Секој си има право да кажи шо си мисли... Само без навреди... Ве молам...

А јас шо мислам...
Мислам дека приредбата, каква-таква... Не е за „оставање без здив“... Имаше многу почетнички грешки... Имаше лапсузи... Арно ама, никој не прашува дали имаше и доволно време да се среди нешто.. Мислам, и покрај школските обврски, некој зеде и направи нешто... Се заинтересира... Не е којзнај шо, ама е нешто, излезено главно од ученици... Зборувам и за организација, и за точките...

Сакам да изразам благодарност сега јавно пред се до проф. Тања, шо за „безпари“ не сними во студио, ги подготви поголемиот дел од точките... И до нејзиниот сопруг (нека прости вака, му го заборавив името) што цело време за приредбата се грижеше за звукот...

Благодарност до Општина, што ни позајмила лап-топ, каков таков...

Благодарност до Пере, кој е еден од ретките во редовите на Редакцијата на ГИМ кој не е од III-4, кој се грижеше за визуелизацијата на платно...

Благодарност до Младен, кој си зеде обврска за контрола на светлината...

Благодарност до Наташа, која се вклучи во изработка на текот на програмата...

Благодарност до Мартина, шо ме прибра дома додека чекавме Тања да се врати од совети :-)... И што се согласи да ни го позајми гласот за документарецот...

Благодарност и до останатите кои барем, ако ништо друго, малку мрднаа со прст за сето ова да се оствари... (се извинувам вака шо не ги спомнувам, читам доволно ги знаете :-), али имам и други работи да се доискажам...)

By the way, да... Голем фан сум на Господарот на Прстените... И песнава ми е на срце.. А и некако со раскажувањето ми се вклопи... Пробав прво од Влатко Стефановски нешто да стаам, али гитарата ептен доминираше, Synthesis се премногу „брзо-бавно синусоидни“, како и прединамичните Драган Даутовски Квартет... И да... Последната, моја најдрага опција беше Howard Shore - The Breaking Of The Fellowship... Која мислам дека добро се вклопи во „документарецот“...

За местото да... То е то... Во театар, во кино, на плоштад... Не можам тука да коментирам, зш врска немам кој е одговорен за тоа... Ако некој може да смени нешто, можеби би било подобро да се потруди...

ГИМ Редакција ДОБРОВОЛНО прифати да си ја потраска глаата со организација на манифестацијава.. То е то.. Очекував вакви коментари, и не сум изненаден... На крај краева, можда и сами си го земаме стапот... Можда... А сигурно дека не сме највредни и најпаметни во Гимназијата... Али сме едни од повредните :-)...

Бобана... Зошто те смеев бе??? Толку сум смешен? :-) А, патем... Фала за запалката :-)... Ти борчам услуга :-)...

И на крај... Palito, не ми е јасно зошто ја обвинуваш „четворката“ за се она што не те бендиса од манифестацијава (читај цела манифестација), кога ЦЕЛА ГИМНАЗИЈА ја прави... Се согласувам, не е најсовршеното нешто шо си го видел\видела... Но зошто ако имаш толку остро око (не дека треба да имаш за да ги видиш недостатоците), или ако имаш толку критички јазик, зошто и ти самиот не замеша малку прсти во „шоуво“?
И она со „купување диплома“... What the fuck, man? Не глеам никаква поврзаност со темава... Ќе ги има такви што само плукаат во животот... Ама барем нека има некакви „маргини на плукањето“... На пр, темава... За то со дипломите, посоодветно ми изгледа 3-4 постови подолу, „РЕВОЛУЦИЈА“... Таму плукај за тоа...

А 4 ноќи неспани... И 4 милиони нервни влакна скинати... И 40 денари кредит на телефон потрошени... И 40 денари на такси фрлени... И 4 милилитри плин од запалка потрошени... За шо?... За да те плукаат... Хехехех... Арно вели Бобана... :-)

Анонимен рече...

cela gimnazija ja pravi????...abe ajde Tomi coek navisitna....ako imashe 5% so se nadvor od cetvorkana aj. Treba daima zastapenost podednakva od sekoj klas. NE mozam jas da se zafatam so tie raboti poso samo na tupavite im go ostavaat stapot. Zatoa sekogash izleguva taka. Ako im se davase se na pametnite ke ni cuteshe drzavava....a to so platenite diplomi ima vrska mnogu....ke vidish koj ke bidi vo najvisokite funkcii bash site takvite so "plateni diplomi" i drzavava skroz ke ni propadni. Ova so patronatov beshe prikazano samo vo mali razmeri so se slucuva vo makedonija kolkava e korumpiranosta i kolkava e zelbata da se stavi nekoj svoj vo potesniot krug.

Анонимен рече...

a i ustvari ne znam zosto mu se zablagodaruvash....za neuspeshno zavrshenata rabota ili za bespolezno vlozeniot trud?
A cekaj malku ako ste se trudele kolku so kazuvate znaci ne ste dovolno vredni za da naprajte nesto....ste se trudele maksimalno poke od vas znaci ne mozi da se ocekuva....so znaci bezvredno e pak da ve stavaat za administracija....posto nema da mozite da vlozite trud...maksimumot e najvisoko.
A i kazuvate deka nemavte vreme...abe ajde...ako prezemate takva odgovornost ke se spremate ako treba od letoto...za da bidi nesto. Ocigledno ni vas vi e gajle dali ke ispadni ubavo pa ni nannekoj povisoko od vas.
za bobana.....
na recitalot ke zaspiev...predolg beshe...a ako taka mozite da izvajte petki makedonski togash ic da ne vi e gajle prajte so ke prajte..pa makar i da e najdosadno na svet ocigledno akj nas taka fukcionira sistemot....
ja rekov podgrbaeni za pejacite na veruvaj mi....hahahahah....jas ne bev dojden..kako so bi rekla bobana...za da slusnam konkretno nekoj tuku dojdov da vidam so ucenicive izvale kako najuspesno od minatata 2006 ucebna godina. Kolku gi pokazale nivnie kvaliteti. I se vide kolku.

Анонимен рече...

A ustvari so si ja potreskaa gimkovci so organizacijata??? molim te nemoj! koja WOW organizacija bese ona, ti se molam... sto trebase da napravite? Ok za dokumentarecon, ja priznavam taa rabota. a drugo so? govor za voditelite??? bljak! Svetlo i tehnicka oprema? Polesno, zdravje! Ne sakam da zvuci kako "vie nisto ne napravivte", iako mozebi zvuci taka, no celata zasluga ja zedoa
...*GIMKOVCI*...
za nesto sto mozese da go napravi i baba mi. Mene me nervira sto najzasluznata licnost za samoto odrzuvanje na priredbata, otvoreno kazuvam, PROFESORKATA TANJA, bese samo onaka spomnata, kako pokraj drugite, i taa nesto zavrsi rabota. Se sto barem malku vredesi bese nejzino. I, moram da priznaam deka i recitalot bese dobar, iako ste mozele, bobana, malku da go vizuelizirate, za da ne bidi premnogu monoton.
Edna zabeleska, najmnogu me nervira stavot sto vie, III4, go imate kon celava rabota, od tipot: "Pa koj si mozi, neka si pravi! Nie si se dogovorivme da si organizirame priredba za da se iskurcime i da gi isponervirame site, pa koj ni mozi nesto! Ako ne ne biduva, nas klasnata ni vrsi rabota za segde i bas ni e gajle! Ako imase vakvi reakcii i lani za GIM, nie pak ce gi zaebime site, pa so sakaat neka velat, ne ni e gajle!"
Pa posle se komentiralo i se plukalo... More ke se 'rka!

Анонимен рече...

dobro dali ovde nekoj znae da cita megu redovi?to za diplomite ako voopsto nikoj ne razbravte vazese za voditelite koi nemaa vrska od oratorstvo i recnikot im bese tolku slab pa uspevaa da izgovorat samo pocituvani, a izgledaa kako od fakultet izlezeni?jasno sega?a tomi i ostanatite ocigledno ne mozat da podnesat negativni komentari, bas steta nikogas nema da se popravat taka...

Анонимен рече...

bash taka.....mislam ke stanat kaj i da e i tie so plateni diplomi vo vistinska smisla na zborot

ZARE рече...

more koga nemate vrska so tresite gluposti so tuku obvinuvate pogresni licnosti.za to so bese klasika treba da se obratite kaj ovlasteni lica a ne da jadite...ako se lutite ce vi stoj ako ne se lutite pak isto so znaci ne vredi da se nervirate,pa na kraj kraeva sekoj so srejcata i da neslusnam pojce muabeti ako imate nekoj problem posebno dzekceto palito so nemam vrska koj si mozis da mi se kazis pa da pijame edno kafe i da naprajme muabet,dostapen sum vo sekoe vreme.a za organizacijata site imaja vmesano svoi prsti a najmnogu emona i zato ne sirete dezimformaci.CAPISY?

Анонимен рече...

Prvo da prasam zosto e smeneta temava za 2 dena iako ima tolku golem odziv. Se isplasi nekoj od komentarite ili pak navistina se pojde vo drug pravec sto ne go ocekuvavte? A, navistina, tomi, da ne pocna premnogu da letas??? Nekogas mi se dopagaa tvoite razmisluvanja sega kako da imas samo edno"jas",go izgubi ona drugoto. Pazi, letas, ili pak se druzis so luge koi nemaat mnogu vijugi,pa te vovlekoa vo nivniot svet i se izgubi vo nivniot lavirint. Poleka,nekogas stapot za koj mislis deka cvrsto se drzis moze da se pretvori vo zmija(samo ne Mojsevata).
A, toa deka ke preterate so vasata III4 i deka ke bidete monotoni trebase da mislite pred patronatot, sega bidna, gotovo. Nema potreba od pravdanje, kako sto se zavrsi i so sonic, samo ,mnogu... mnogu kritiki imas, pazi, ne e na dobro i... ne BEGAJ od( temava) stvarnosta. Posledniot komentar go zavrsi so "arno veli bobana..." Bobana barem se izjasni-ucestvuvala na patronatot za da dobie 5 makedonski, a ti zosto??!!???

Unknown рече...

ЕЕЕЈЈ... Темава не е сменета! Ако клавам и други теми, не значи дека треба да се коментира само на најновата! Пример, појдете подолу малце, отворете тема „MALE-FEMALE ОДНОСИ“, и видете кога е пишан последниот коментар... Кога го отварам блогот, гледам на сите теми дали има нешто ново... А инаку, за најновата тема, нема ни место за коментирање на мојот блог, туку е само линк... ОК?

Абе Палито бе... 5% велиш?? Можи сите точки беа од III-4... Туку да бе... Сите беа... И рециталите, и хорот, и драмата, и солистите... Се беше од децата од III-4... Супер! Само така да продолжат!... Ма ајде...

А за да почниме од летото, нас не ни беше кажано... На 15ти декември побараа помош за да се среди приредбата... И во најжешкото, кога се пишуваат оцените, кога се скорива, некој си ја тупеше главата со приредби, а некој спокојно си учеше Физика... Право... И шо' уште не...

За вадење максимум... Хех... Не беше ова максимум... Можеби ќе звучам нескромно, ама... Ако те ослободат од сите обврски, школски, нешколснки, вакви, такви... И ако целосно се посветиш на нешто... Што ти е дадено во пристоен рок да го изработиш... Ете тогаш, мил мој Палито, тогаш ќе постигнеш максимум... Ова не е максимум... Ова е набрзина уфорана организација... Не сакам да се кревам, не сакам да понижувам никој, али мислам дека кој и да беше, не би направил некаков „спектакл“ во такви услови...

"Pa koj si mozi, neka si pravi! Nie si se dogovorivme da si organizirame priredba za da se iskurcime i da gi isponervirame site, pa koj ni mozi nesto! Ako ne ne biduva, nas klasnata ni vrsi rabota za segde i bas ni e gajle! Ako imase vakvi reakcii i lani za GIM, nie pak ce gi zaebime site, pa so sakaat neka velat, ne ni e gajle!"....
... стварно мислиш дека е така???... во ред... ова ме задума малку...

a tomi i ostanatite ocigledno ne mozat da podnesat negativni komentari, bas steta nikogas nema da se popravat taka...
... па тогаш зошто го правам сето ова, Блогирањево? За да ме фалат и викаат „Леле браво!“; „Ова беше супер“; „Она беше екстра!“;... Не сум до толку болен за да се хранам со тоа... Барем не сеуште... Сакам да слушнам сечие мислење... А има секакви...

А... Наградното прашање... :-) „Зошто учествував на Патронатот?“ ОК... Сакам режија... Ми оди Flash... Чепкам малку во Adobe Premiere... Сакам да пробам да праам филмови... Фала за мислењата за документарецот... И за критиките со музиката во позадина... УЧЕСТВУВАВ ВО ПАТРОНАТОТ ЗАТОА ШТО МИСЛЕВ ДЕКА МОЖАМ ДА ПРИДОНЕСАМ ДА БИДЕ ПОДОБАР... ВО ОДРЕДЕНИ ДЕЛОВИ... Еве си признавам... За тон-мајстор, музика... За такви срања не ме бива... Не се мешам... За глума... хммм... Проф.Зора по Социологија ми рече да се запишам во драмската секција :-)... Нема врска... За пеење... Ме бива.. Уф!.. Ито' како!... Е ПА СЕГА ЗОШТО ДА НЕ ГО РАБОТАМ И ДА НЕ ЦРПАМ ИСКУСТВО НА ПОЛЕ КОЕ МИСЛАМ ДЕКА МИ ОДИ!?!??!?!?! Ете... Ова е реалност... Sybila?

By the way, мислам дека и професориве треба да се вклучат во дискусијава, за да се види целава работа до кај е, шо' е... Али тоа, во некој од наредните векови (да сме здрави и живи)...

P.S. Жаре, полека брат.. :-)

P.P.S. Sybila... Фала за советот... За она со летање и такви срања... И сеуште треба „сомуни да лапам“ за да држам „некаков си стап“ креиран од вашата фантазија... Но сепак... Ме замисли коментаров...

И, не... Не планирам да си купувам диплома... Благодарам...

Unknown рече...

И уште нешто...

Зошто секогаш III-4 е на мета? Направила добро, не направила добро... Секогаш е на мета, на критики, на озборувања!... И класната има притисок голем, чинам...

Како прво, за вакви манифестации... нема врска... општо за случувањата во Гимназијата... Треба прво да стапи во акција Младинската Заедница... Како збир на интелектуалци од сите класови... Да разговара за решавање на зададениот проблем... И да состави тим за негово решавање... Арно ама, шо' да праам јас, кога луѓето што ја водат Гимназијата, не сфаќаат дека организираниот живот е многу подобар... И така, се остава место за „монопол“... за „градење бренд“ (ако можам така да го наречам)... како што ВИЕ ја имате сватено III-4... Или како што е, стварно... Дечки... Не го држам „стапот“ со кој се тера Гимназијава... Немам „волшебно стапче“ за да менувам работи кои зависат од многу други срања... Ни III-4 не држи... Ни ГИМ редакцијата не држи... Ни Младинска Заедница не држи... Ново наградно прашање: „КОЈ Е КРИВ!?!“

ZARE рече...

odgovorot na nagradnoto ce go pobarate kaj NOVKOVIC i SEVERINA.
YO PEOPLE!NEMA POTREBA OD VAKVI ISPADI.ZA SETA RABOTA E KRIVA EDNA LICNOST,I SO TUKU KUKATE PA I NE BESE TOLKU LOSO,OSVEN TOCKA DVE,A VODITELITE DADOVME SE ODSEBE PA KAJ KOGO KOLKU SE PRIMETI NE ZNAM?!?VIE CE KAZITE.A ZA TOJ "STAPO" SO NAVODNO TOMI GO DRZI
ZA KOJ SE IZNERVIRAVTE TOLKU MNOGU DA ZNAJTE KOJ GO DRZI CE DOBIJATE NERVEN SLOM.ALI REKOV I CE POVTORAM ODG.BARAJTEKO KAJ NOVKOVIC I SEVERINA!I GI ZAMOLUVAM I PROFESORITE DA VLEZAT VO VOJNAVA SO DOBRO ORUZJE I ODBRANA.POZDRAV

Анонимен рече...

gi citam site komentari i se cudam kako mozela da se soberi olku negativna energija kaj site,aman be luge dosta kritikuvate.Prvo naj lesno e da kritikuvas nekogo,daj zemete vie organizirajte pa da vidite deka ne e bas taka lesno,mn e ubo da sedis od strana i da kudis nekogo.Vtoro za to deka III4 ja pravese manifestacijava tocno e ama nemoj te da mi kazite dekoj imase zelba od site vas so kritikuvate da gi pomestite "zadnicite" i vednas posle nova godina da odite i da vezbate po celi denoj i da organizirate.Sto se odnesuva do voditelite kolku za informacija emona prvo mu ponudi da bidat voditeli deca od III9 ama otkazaa,epa koj vi e kriv.Ne velam deka patronatov bese kiznaj so ama sekoj trud vredi da se ispocituva. Drugo,ne sme nie profesionalci,ni voditelite ni glumcite ni pejacite i normalno e da se napravat greski,mene toa ne mi smeta.Glupo mi bese toa sto imase mn pejaci i najstrasno od se ne peeja vo zivo,gluposti oblecise doteraj se zemi go mikrofono i na scena.A be patronato e da se pokazat sposobnostite necii a ne onaka da se popolnuva mesto vo programata.
aj dosta e
imam uste mn ama ke se cuvam za podocna

Анонимен рече...

e tuka draga moja gresis.nikoj ne otkaza da ja vodi t.n. akademija tuku emona sakase da gi vkluci onie od gim.

Анонимен рече...

epa za nesto so ne ste sposobni da go spremite...ic ne se nafakajte. Koga vas nekoj vi rekol POMOS! vie znaevte so ve ocekuva. A Zosto vi rekol vas prvi??? Se znae be zosto oti Emona vi e klasna i ustvari da be taa beshe najzasluzna be...lele kako mozev da zaboram. A vie da odbievte i da im ostaevte prostor na mn. pouspeshnite vo sekoj pogled deca od vas mozebi ke go napravea podobro. Znaete kvalitetnite luge mozat da organiziraat nastan i za pomalku od vremeto koe za vas e premalku. Onakov nastan propadnat odamna izgleda deka e organiziran vo edn den a ne eden mesec. Ali ne e bitno vazno e so eden...pa dali e mesec ili den za vas isto e. zare be....ustvari ti navistina mi beshe najdobar be coek te biva za sou men. Sea za kafe ne sum bash neam pari aj nekoj drug period. :DDDD
Tomi coek ni kaza kratka biografija na tvoite sposobnosti...i nesposobnosti. Zosto? Zosto ni se pravdash? Bese neuspeshno i kraj ti so sakash mozis da si prajs... ne adobe so sakash praj...ako ne si dovolno dobar da naprajs nesto ic ne se naFakaj. Jesda filmot beshe najdobro od se. Inaku ne znam uste vo koja manifestacija ne si se piknal be coek.

Анонимен рече...

Ne mi e jasno kako mozite da se zamarate so gluposti.Sekoj so ucestuvase barem se potrudil da dade maksimum od sebe i toa voopsto ne e za potcenuvanje.Organizatorite se direktorot i profesorite ako imase nekoja greska mislam deka treba vo niv da se bara krivicata.tolku od mene uzivajte

Анонимен рече...

se trudev da gi ignoriram tvoive iskazi palito ama ne mozam da se vozdrzam,mn gluposti iznatrese. ne znam koj si so si i kolku si pameten i posposoben od rdugite ana izgleda imas problem so samodoverbata.A ko si tolku pameten so ne se ispika ti segde ili ubavo ti e da sednis v teatar i da ispravas krivi drini. Edo prasanje,tie posposobnite i po pametnite treba so lapata da gi rinime ili da naprajme eden test na intelegencija pa toj so e naj pameten da se vkluci.nemoj molimte. koj sakase i imase ideja se vkluci bez razlika kade uci.Koga ti ke napravis i organiziras nekoja manifestacija togas ke bides kompetenten da davas bilo kakva kritika,vaka bez nisto storeno dzabe samo zboruvas bratce. mn bile takvi kako tebe ama kaj zavrsile samo da znaes. i te molam ako si tolku pameten kazi mu na site na blogov kako ke ja organizirase ti manifestacijava za da vidime kolku si ti sposobe,ako naprajs nesto sekoja ti cest.

Анонимен рече...

i do anonymous
ne gresam moj dragi/a zatoa sto zanam tocno i na koj luge mu bese ponudeno i 100% sum sigurna deka odbija.

Анонимен рече...

Една забелешка Томи, со нагласување дека не е за „за да се храниш со тоа“; мило ни е што си еден од ретките што знаеш да ги разграничиш добронамерните коментари од оние другите. Можеби еден претходен коментар звучеше и малку вулгарно, но треба малку да ве замисли, за вашето однесување и гледање на нештата: од птичја перспектива. Се согласувам и со sybila, нема потреба од правдање. Важно е да се согледаат грешките и да се поправат следниот пат. Ама мене се ми се чини дека не ги правите овие грешки прв пат... или грешам?
Над некои деца премногу се форсира. Барем јас имам таков впечаток. И да им рекла професорката Емона на некои деца и ја одбиле, тоа не го менува фактот дека таа си стави деца од својот клас за водители. Не можеше да се направи некоја аудиција за водители кои сакаат да ја најават таканаречената академија, како што тоа го правеше професорката Тања за своите точки? Пак ќе падне оправдувањето „немаше време“? Ако се сакаше, ќе се најдеше.
А најголемата зафрканција, за која најмногу се смеев, беше фразата „ako imashe 5% so se nadvor od cetvorkana“... Тоа е целата работа, од четворката немаше ни 5%, ама се направи илузија дека се е изведено од нив, со сите најави, заблагодарувања, документарецот, фаците што се појавуваа ваму-таму... А во точките, застапени беа единствено во хорот и никаде на друго место.
Благодарам.

Анонимен рече...

bomboncence drago ili da te vikam na ime meri?vaka sea prvo komentarive ti se cisto klise istovo go zboruvas od osmo ili porano...nikogas vo tvojot zivot ne si se trudela i zivees na slavata od milena.pomiri se.ako si se trudela nemase da se gubis vo publikata ocajno barajki gi zborovite na suflerite koi ovde gi nemase.
do tomi: nemoj so to deka vie rabotevte dodeka drugite mirno si ucea zato so so ucenje ili bez ti pak ce imas petki.ti i site okolu tebe.ako tolku sakate da se angazirate negde prajte go to kako so treba a ne vaka...
a za to deka ne znajme kako e da se raboti: pa de be jas ustvari lani ucestvuvav na patronato i vidov kolku se raboti.glavnite dzvezdi se pojavija na generalnata proba.sigurno e deka taka bese i godinava.
i kako samo vie ucesnicite ja falite priredbata a se ostanato ja pluka? slucajno da ne ja propustivte?auu da be vie recesi celo vreme stoevte nazad I NE JA SLEDEVTE PROGRAMATA!
steta so nikoj ne ve snimi,i ne ve pusti na prilepska pa de se vidite na so licevte ili ne licevte...

Анонимен рече...

aldea greska si,ne e meri i te molam da ne dojde do vakvi nedorazbiranja,oti nekoj moze da se navredi,naprimer meri a nema nikakva vrska so ova. Inace jas ucam vo 4kata ama ne ucestvuvav na scenata nitu bev voditelka. Kolku za informacija meri ne e vo gradov taka da pojma nema za blogov.
pozdrav

Анонимен рече...

vasata ogorcenost i omraza,palito i adlea vo vrska so III4 nemaat vrska so patronatot vo dosegasnata prosledena debata,taka da ako imate nesto licno protiv ucenicite od 4 treba da gi resite licno,a ne zatkrivajki se zad patronatot kako kukavici!znaci ova go zakluciv gledajki od nadvor oti ne ucam gimnazija a ni sum posebno naklonet/a kon nekoj od ucesnicive na kavgava....

Unknown рече...

i kako samo vie ucesnicite ja falite priredbata a se ostanato ja pluka?...

Хм... Ова го демантирам со извадок од минатите коментари...

„Мислам дека приредбата, каква-таква... Не е за „оставање без здив“... Имаше многу почетнички грешки... Имаше лапсузи...„

**********************************

Tomi coek ni kaza kratka biografija na tvoite sposobnosti...i nesposobnosti. Zosto? Zosto ni se pravdash? Bese neuspeshno i kraj ti so sakash mozis da si prajs... ne adobe so sakash praj...ako ne si dovolno dobar da naprajs nesto ic ne se naFakaj. Jesda filmot beshe najdobro od se. Inaku ne znam uste vo koja manifestacija ne si se piknal be coek.

Хммм... Пак че' ги искористам минатите коментари.. Ме мрзи истото да го пишувам пак, и пак, и пак, и пак... Само одговарав на поставено прашање...

Bobana barem se izjasni-ucestvuvala na patronatot za da dobie 5 makedonski, a ti zosto??!!???

**********************************

Важно е да се согледаат грешките и да се поправат следниот пат. Ама мене се ми се чини дека не ги правите овие грешки прв пат... или грешам?

Поштуем... Поштуем... Но... Само едно прашање... Дали мислиш дека која било свршена работа ќе ги задоволи сите „корисници“ на истата, 100%? I want you to think about it...

**********************************

Искрено, можам да се согласам со последниот коментар...

Па... „Palito“... Знам многу работи... Исто така, можи да се кажи дека и добро „скопчувам“... А најмногу шо' мразам е лицемерие... Епа, драг мој „Palito“... „What goes around, comes around...“
А јас си останувам cool... И понатаму...

Unknown рече...

"Everyone is kneaded out of the same dough, but not baked in the same oven..."

Unknown рече...

„Dali gimnazijana se sostoi samo od III4?
Nivni sliki,tie vo administracija,tie voditeli...mislam se beshe nivno! A za gim da ne zboruvam posto 99% se III4. Baleti,tancovi i se ostanato beshe zaebano. Se doseduvashe ito kako se zgazivme vo smeenje. Na recitalo ko ne padnav ke ziveam uste 100 godini. Auuuuuuuu lele ko izlegoja podgrbaenine demek bilderi...WOW coek.....kako bese "veruvaj mi.." hahahahahaah
Lele na to kako se smeev...ccccc uste se smeam. Tuku Tomi ti so glas izvade i Martina beshe mislam drugata snimena voditeljica.
Meri 30tina pati se zbuni na so se smeev isto mnogu,a pa Zare me ostaj bez zdiv:)))))))). Tuku za Marina aj da ne zboruvam epten ke si go isplukam kompjuterov pa koj ke cisti posle.


Можев комотно да го направам цел коментар во bold... Али нејсе... Извадов само „поекстремни“ реченици...
И... man... Ти немаш проблем со мене... Ти немаш проблем со водителите... Ти немаш проблем со лапсузите на патронатот... Ти немаш проблем ни со III-4... Ни со останатите учесници на приредбата... Ти имаш проблем со самиот себе...

Го затворам ова овде... Избегавме од темата... Ама морав да го кажам ова...

Анонимен рече...

Ajde uste edno nagradno prasanje:
Zosto tokmu se "pluka" tolku na III4, koga se tie tolku "talentirani", "vredni" i ne znam ti uste kakvi? Zosto nikoj ne ja plika osumkata? Ili devetkata? Ili koj i da e drug klas od koja i da e godina. Tamu nema "arni" deca??? (pod "arni" se podrazbira "talentirani", "vredni",(ne) kako vas...)

Анонимен рече...

FROZEN NIGHT

Have you ever wondered, what would be like to go back in the 19th century? To experience those glorious balls under masks, when no one knows your name and your look in everybody’s mind leaves a question “Who is that wonderful being?” To taste that delicious food and cocktails, to dance all night with the person you like without knowing that it is him/her.
What would you do if you could be a participant on the ball and its organization at the same time? If you could make your own mask, help in the food preparation; learn the steps of the dance you will perform that night. Even you could take part in the decorating of the place where the ball will happen. You’ll work all day, and then when the night falls, you’ll show yourself in your best light and you’ll take everybody’s breath.
So what would you do if you knew that that kind of party will take place in Prilep on 18th January 2007?
Would you go to www.bluesky.org.mk to find the application form for taking part in one of the most wonderful projects of the year, or you’ll jus leave it and then regret it for missing it?

Анонимен рече...

VAka problem so III4 ni iam pa ni ke iam....si imam mn. dobri drugarcinja tamu taka da uopste neam problemi so klasot. E sea Tomi coek ti boldiraj ako sakas i 100 komentari moi(koi seuste gi neam) ako sakas i dodavaj...ama nema da smenish nesto za koe si odgovoren. Problemite so demek ja si gi iam so sebe ostaj me da si gi resham sam/a so sebe. Veruvaj deka ovde ni moi problemi iskazuvam ni mu sozdavam na nekoj. Samo kazuvam kako so beshe.
Kako jas nastanot bi go organiziral/a e skroz druga tema. NE ni sakam da razmisluvam kako bi go organiziral/a poso nema da vidam derman od III4. Taka da ic ne se ni trudam. Site ubo znajme koj e vistinski vodic a koj e onoj forsiraniot.

Анонимен рече...

kako prvo od taa III4 mi e preku glava.abe ednas svatete deka ne ve biva e deka ste samo forsirani dusi koi sakaat da privlecat vnimanie.Tomi do tebe za temava,bev na patronatot i mnogu dobro go vidov celoto "show".velam show zatoa sto celiot patronat izgledase kako mjuzikl vo koj glavnite likovi bea voditelite koi se nadevam deka za slednata godina prethodno ke ja procitaat napisanata programa zatoa sto toa sto se slucuvase ne licese na nisto.a za ucesnicite nemam zborovi zatoa sto kako jas sto znam patronatot e prikazuvanje na ona sto se rabotelo vo tekot na polugodieto-barem taka najavija voditelite,a ako ona e se na sto se posvetila gim vo tekot na celo polugodie togas sto ke si pomislat roditelite i gostite sto prisustvuvaja.Tomi moram da ti cestitam na vovedniot del vo odnos na Mirce Acev megutoa nema da komentiram za poslednata slika zatoa sto sepak III4 ni se "naj naj".Tolku od moja strana za ovaj pat-no znaes seuste se prasuvam zosto seuste se trudam da vi solam pametkoga znam deka koga ke go prrocitate komentarov posebno vie od III4 ke recite:"koj te sisa odi eb...se nie sme slavni."

ZARE рече...

more prijatelcina gledam deka malo grajganstvovo vo prilep preminuva i na mladite generacii.ako imate nesto licno protiv III4 ili protiv mene kazete slobodno koj ste pa ce prajme muabet a ne vaka oti ova e seto "vetar vo magla".i smo da ve potsetam deka "ZAD DOBRIOT KONJ SEKOGAS SE KREVA PRASINA" ili sto bi rekol eden nas drag profesor "TRUDETESE DA ZE ZBORUVA ZA VAS PA MAKAR I LOSO" i seto ova mene mi e mnogu glupo i kukavicki ali ko ne se kazuvate koj ste to e.licno za mene nema nisto loso ali ova so se zboruva za drugite ic ne e vo red,ali odgovorno tvrdam deka da se vidite so niv na ulica ce se iznaprajte muabet ali posle vaka kukavicki ce kazuvate so vi lezi na srce.A be ako ste lujge ce mu/mi kazite se vo lice.POZDRAV

simonaaaaa рече...

Lele lele citam ne mozam da se iznacitam...kaj bev jas more???
Lele temana who is who pak treba da mi se aktivira....mnogu novi lica ustvari navasale. Aj jas ke ve postedam od uste komentari.

Анонимен рече...

E pala palit za iscrpniot odgovor kako ge ja organiziras akademijava,pa mislam deka sega mi e jasno,i ocekuvav vakvi "brilijantni i novi" idei. a ako ti taka pameten ne mozis da gi nadmudris "glupite" od 4kata i da im go zazemes mestoto togas preispitaj se dali navistina si popameten. Vestina e da umees da gi nadmudris site i da ne bides seten. Ti samo plukas po nesto a nisto konkretno ne predlagas.
Se nadevam me svati.
nemem nisto licno protiv tebe nitu ucestvuvav vo programata za da bidam uvredena,tuku ne mi se dopaga tvoeto mislenje ili frustracija(ne znam)
fala na vnimanieto

Анонимен рече...

I uste edno prasanje do site: dali vaka ke plukavte ako na primer poslednata slika bese od ucenici od III7 primer?
i dali toa imase nekakov vazen udel vo celava programa(edna slika vi se molam)i koj roditel ja zapamti i ja prepozna?

Анонимен рече...

Sekako deka bi plukale ako Renata...taa mislam deka im e klasna...gi pikashe sekade bez kvalitet. I ako tie go organiziraja nastanot i ispadneshe vaka losho.
Coeci jas kazuvav za organizacijata deka beshe vo racete na III4 a ne baleti i sli. Tuku ajde. Sidartha znam kolku imashe zastapeni vo celava priredba..ustvari ne mozi ni da ima ne se kavlitetbni tie ni za igranje, ni za glumenje, ni za recitiranje...i aj da ne nebrojuvam uste.

Анонимен рече...

kvalitetni*

MeRi рече...

Zdravo za pocetok! Gledam, i ne mozam da poveruvam sto se se slucuva vo gradov!!! T.e. so vas ucenicite od gim. Inaku ovoj pat sum jas... MERI! Ako na nekoj ne mu e jasno, prv pat i posleden se priklucuvam na ovoj blog. Nisto protiv tebe Tomi :-) Ednostavno mn. "me povredija" vasite komentari i vecerva nema da mozam da spijam :-( Koja i da si, sigurno si "tipka". Ha, ha, ha... Prvo nemoj da go mesas Bonbonceto, zatoa sto ne e JAS. I sestra mi isto taka. Taa ednostavno e carica za mene, a za tebe da ne pravime muabet. OK! nE E BITNO. 100% ME ZNAES. Pa, dojdi koga ke me vidis, kazi mi se v lice, ili strav ti e?! Da, vistina ja preterav! Priznavam. Deka se zbuniv isto taka! Prv pat mi bese da vodam. Ama mala zabeleska do gospodinot, zgresiv 2 pati , a ne 30! OK?! Sigurno ne znaes poveke od mene za moite greski. Pravam greski kako i sekoj covek. Dadov se od sebe! Mozebi i ne :-) Ama priznaj, kako ti godese odmorot posle Novogodisnata nok? A mene glavobolkata i vezbanjeto vo mala kolicina! Taka e! I sto? Kef mi bese da izlezam na bina! Ne za da me vidite vie KLINCITE, za mama i tato da se izraduvaat! Wow kako mi se spie... Za Marina i Zarko da ne slusnam zbor! Razbravte?! A vie koga ke izlezite na taa bina, ke mi kazete kako e! Ja znaete reklamata za cipsot od k-15?! Imene ne mi se dopadna programata, ne sakav da ispadne taka, no... Se sluci! I STO?! Ke otvarame stari temi?! Ajde koga tolku ste se zagreale javete se pa uste sega ke se spremame za sledniot patronat, pa da bide cool! Samo ke treba malku da go zasemetime direktorot (izvinete vaka) i da vneseme posvezi idei.

P.S. Ova ne e blog za licni komentari. Ako imate nesto protiv mene slobodno kazete! Mozebi ke prifatam?! A ako ne nervirajte se koga ke me vidite, kolnete me ali jas i ponatamu ke bidam tuka. Tuka se moite dobri poznanici koi se gordeat so mene! :-)))))) i onaka ne znaam koi ste... Pa cao i se gledame...

Анонимен рече...

tomi, ja prifakam realnosta vo tvojot odgovor. Dobro e sto te zamislija komentarive, moze navistina si sakal da pomognes da bide podobro.Moze... navistina ponekogas gledas i od pticja perspektiva,ama aj i toa ke ti prostime. Mozi navistina nekoj premnogu se forsira, no... forsiranjeto nekogas znae da bide i nametnato!?
Vistina e deka vo blogerstvoto zasega si najposeten(najdobar).
Lanskata cetvorka II4, zaedno so svojot najsuper i NAJSKROMEN klasen go pocna blogerstvovo so svojot klas, pa nemase nikakvi falenja, cukanje vo gradi, forsiranje na poedinci... se bese nekako poskromno, i, mislam pospontano.Koga se pocna so navredi,se povlekoja mnogu, megu niv i klasniot, se izgubi smislata...
I sega "malku" da ne preteravme???!!?
Ako e za pouka, dobro e, da ne zamisli site,do kaj sme i sto sme?
"Na svetot postojat tri vida luge.
Prvite ucat od sopstvenoto iskustvo-i toa se mudrite.
Vtorite ucat na tugoto iskustvo-i toa se sreknite.
Tretite ne ucat ni od sopstvenite, ni od iskustvata na drugite-i toa se budalite."
A...zadovoluvanje 100% nema nikogas, ama barem da bidi do 70%, prifatlivo!

Анонимен рече...

pravdanja, bedni izliteni pravdanja...da preteruvajata se prisutni od site strani ama dali toa e bez pricini?za carevi i carici nikoj ne saka da razgovara za mene carica e majka mi :)
i ako nekoj ima vistinsko opravduvanje za prikaznata zosto patronatot propadna neka go kazi...patronatot i lani bese katastrofa...i da coecki e da se gresi ama ne povtorno i povtorno i povtorno...rabotata so sonic vi izbega od race,patronatot vi izbega od race...i sekogas e kriv nekoj drug.zatoa barem stvarno ako go zemate nestoto vo svoi race napravete go kako so treba i prikazete ne vo vistinsko svetlo,pa nikoj nema da ve pluka...i prestanete da ni se pravdate mene i na palito i na site ostanati i da ni se silite,zato so e ocigledno deka nikoj ne razbira zosto voopsto plukame po vas...a zato zosto licno ne razgovarame so vas...pa onaka pozabavno e vaka i plus razgovarame samo so licnosti koi se NA ili NAD moeto nivo.

Анонимен рече...

naseto nivo-se izvinuvam

Анонимен рече...

Aj adlea i tebe da ti posvetam eden komentae,cestitam stvarno se trudis da dominiras na blodov.Ke pocnam od toa deka ti ne si onaa na koja treba nekoj da i se opravduva ili slicno,mn se nerviram koga ama bas nisto ne ste napravile vo gimnazijava ili nadvor a mn znaete da ispravate tugi greski. I deka vi e (ispod casti)da dojdite na probi da vezbate,kako ne koga mozi negde na kafe da si pojdime i da gi ogovarame ovie od cetvorkava,ne e bitno za si ili za sonic ili za nesto sl. Ve zamoluvam site so slicni stavovi na aldea da mi kazat vo koj nastan ucestvuvale,sto organizirale,sto doprinesle za gimnazijava(ili posiroko).Pa da gi sporedime so patronatov i ke gi ispravame greskite.Palito mn dorbo se iskaza deka ne ni razmisluva za organizacija akamo li da realizira.
Fala

Анонимен рече...

Blogov e isklucivo do ALDEA...
Ne znam so kompleksi si lecis,a ne ni sakam da znam!Vakvi prazni muabeti na nikogo ne mu se potrebni...ME INTERESIRA dali stvarno pukas od intelegencija ili toa ti e samo neostvarena zelba ama ocicledno deka si i ljubomorna na meri pa ne znaes kako da go iskazes toa pa zatoa treses gluposti naokolu...ZOSTO navleguvas vo privatniot zivot na meri!?Aldea ajde oladi malku ne mora d umiras od ljubomora!A za prof.Emona stvarno ne mozam nisto loso da kazm osven deka e stvarno NAJDOBRA vo vistinska smisla na zborot!Koj vi e kriv koga za nisto ne vi cinat klasnite?!Emona stvarno se bori za klasot i sto e najvazno sekoja dobra prilika znae da ja iskoristi...za zal ostanatite klasni rakovoditeli dodeka emona se bori i grizi za klasot tie se zanimavaat so portarski raboti...PS;ne sum ucenicka od ///4

Анонимен рече...

NE se zablagodaruvaj poso od toa fajde nema. Pak necinite. Tuku samo kolku za edna bedna informacija tocno e deka rekov deka ne razmisluvam za organizacija..no tuka navedov i pricina "nema derman da vidam od III4" poso tie duri se vo gimnazijana se ke se najdi nekoj so ke gi forsira. Amo akzav deka kaj nas se taka odi taka da..nema so da se opteretuvam.

Анонимен рече...

Znaci ne si sposoben da gi ostvaris pokazis i realiziras tvoite sposobnosti. Znajs kako vo zivotot ke ima mn sto ke bidat mn po forsirani od tebe,ako ne znaes da se boris i ostvaris svoite celi,togas dzabe samo placis na blogov deka nema pravda.Nikoj nema da ti dojde doma i da te pobara da ucestvuvas vonesto,treba sam da znaes da se istaknes.I nemas idea za manifestacijava priznaj si go toa,samo baras izgovori,kako znaese da kritikuvas taka i odgovorimi.
Do palito

Анонимен рече...

ej, koi dignati stvorenja, ti se molam! cekaj malce, navistina mislite deka VIE go organiziravte patronatot? so pola saat rabota i tolku? koj treba be vas da vi se pravda? koj voopsto si go trosi jazikot vas da ve ogovara? koga voopsto nemate pojma koi sme site nie na blogot sto ve "plukame" kako ke znaete dali imame nesto organizirano? nasata organizacija barem ima za kogo da ja napravime i nema da ni e samo za da se digame. samo tolku ste vo oblaci sto voopsto ne gledate sto se slucuva okolu vas i podaleku od vasiot kremski svet. ostanete mi so sreka, ke vi treba i toa mnogu. gledam samo na nea racunate.

Анонимен рече...

do aldea: te molam ne odgovaraj na smesnite prasanja i veke videnite provokacii od koj i da e. gledas deka ne vredi. im nema spas...

Анонимен рече...

jas ne davam otcet na nikogo zosto kako i kade se mesam.anonymous ima pravo ne znaete koi sme za da kazite...

Анонимен рече...

MILA ALDEA nema potreba da znaEme koj ste?dovolno bese toa sto go procitav...i od toa mn.dobro ve proceniv...i kolku za informacija ne bea nikakvi provokacii tuku samO ODGOVORIV NA TVOITE PREGOLEMI GLUPOSTI KAZANI ZA MERI T.E TVOITEPROVOKACII...NE NI SAKAM DA MI ODGOVORIS!A ZA SPASOV SI ZNAETE OD LICNO ISKUSTVO?!ZNAM DEKA VI NEMA SPAS AMA TOA E TOA!SE SLUSAME VO NAREDNA PRILIKA...VI POSAKUVAM OD SRCE MN.SREKA I RAZUM VO NOVAVA GODINA

Анонимен рече...

veruvaj iam organizrano nastani koi ti ne mozish ni da gi zamislish vo tvojata mala i pretesna glava za da soberi infomacii koi se na malku pogolemo nivo od dadenoto. Ako barem malku znaeshe za organizacija ke im pomogneshe na tvoite drugarcinja da ne se izbrukaat i da ne bidat plukani na blogov. A anonymuosov so preku komentari prepoznava izglea ne znae da cita. Ziveete vo premal ogranicen svet. Malku samo prosirete go znaenjeto...razotidete se za moment ke svatite deka postoi drug svet porealen i povozvisen od onoj sozdaden vo oplutenite mozoci.

Анонимен рече...

ej palito stvarno me fascinira,znaci bravos za tvoeto ceneto i pocituvano organizatorstvo(ne znam kade si go realiziral),si se ispikal bratce bravo:).Sigurno go organizirase Mtv ili oskarive.dali zedov ucestvo ili ne ne mozes da tvrdis zasto izgleda pod organizacija podrazbiras 3voditeli i video bim,nie se potrudivme nesto mn poveke od toa koe ti izgleda nikako ne mozes da go vidis,i sega svativ uste nesto.Koj si be ti palito tebe nekoj da ti se pravda ili dokazuva koku vredi ti se molam,ne ne si postignal nisto(barem za sega).a ako veke si postignal daj kazise koj si i kolku si dostoen da kritikuvas,ako si vreden bratce jas kapa ti sumnuvam stvarno.izgleda vidovit si(mozes da znaes kolku mu se mozocite na lugeto)
nemam namera da se vregame kako sto ti go pravis toa.mozes dostojno da go branis stavot a ne da vregas.Znaci pocni od sopstvenoto vospitanie i kultura pa posle ke pravis organizacii.

Анонимен рече...

Za zal nemam sega dovolno vreme za dsa procitam sto se ste iznapisale, ama voglavnno znam vo koj pravec se dvizat komentarite. Za patronatot smetam deka ne zasluzuva nikaov komentar, zs se e premnogu zastareno, i neinteresno, ama zatoa koga ke imam poveke vreme i zelba. A za toa deka se e od III4 xexexexexexexexexexex

Zalam ama moram da se iznasmeam. DO LANI BESE 2-8 SEGA E 3-4 . EVE DOJDOA I DRUGI DECA VO KLASOT PA I TIE SE VKLOPIJA VO SETA TAA ATMOSFERA VO KOJA STO FUNKCIONIRA KLASOT. E pa za tie sto ne znaat da ima razjasnam nekoi raboti. Gim kako redakcija po nalog na nekoj od visokite sloevi vo gimnazijata mu e doveren isklucivo na III4. Bez pravo nekoj da posetuva proektna aktivnost po zelba. A profesorkarta emona kako nadlezna za patronatot resi toj da go raboti vo sorabotka so redakcijata na GIM . A ako na nekogo ne mu se dopaga takvata postavenost, neka protestira kaj direktorot, neka kazi nekoi pokreativni idei od nasite pa neka profunkcioniraat tie, ili neka se zapisi vo nasiot klass. Poinaku ne znam kako da im pomognam

Unknown рече...

Народе... Едно два дена ме немаше на блогов... И се скапав читање... И шо да читам...

МОЈ ПОСЛЕДЕН КОМЕНТАР НА ТЕМАВА:
АКО ИМАТЕ НЕШТО КОНКРЕТНО ДА КОМЕНТИРАТЕ НА ТЕМАВА, И ДА БИДЕ ИЗДРЖАНО, И ПРЕД СЕ, ПРЕФИКС НА КОМЕНТАРОТ ДА БИДЕ "МОЕ МИСЛЕЊЕ ВО ВРСКА СО ПАТРОНАТОТ Е:" ПАТОТ ВИ Е ОТВОРЕН...

Ако не... Изгледа че треба да ја избришам темава, зш блогов почна да ми личи на панаѓур! А јас не сакам блогот да ми личи на панаѓур!!!

Unknown рече...

И By The Way...

Можи малку внимание да се посвети и на актуелно-креативните деца, како на пример MyTh...

Или повеќе ви се плука, драги мои интелектуалци?
_____________________________________

тхе енд оф д мадафакин шоу!

си ја ин сом бетр тајмс, ај хоуп...

Анонимен рече...

EEEEEEEJJJJJJ
PRAZNOGLAVI SUSTESTVA!!!
Ocigledno nemate nisto popametno pa gi prezentirate svoite ogovaracki sposobnosti.E mili moi ne ni razbravte so sakav da vi kazam so mojot sega veke star komentar najgore.


NAPRAJVME NESTO I SO VELI TOMI MN POARNO OD NISTO!
VAS KO SO GLEDAM VI E HOBI DA SEDITE KO DEBILI PRED KOMPJUTER I DA PLUKATE.EJ POLEKA CE DEHIDRIRATE PA POSLE SO PRAJME.

Ne vi teknalo nekogas deka mozite da se rasprasate so se organizira vo gimnazijava pa da si recite a kako bi bilo koga nie bi se udostoile da postignime nesto.


Ne ni pomisluvam da se pravdam,samo sakam da vi predocam nesto:

DOSTA JASNO E DEKA NE SE RAZBIRATE OD NISTO,NI VO PREPOZNAVANJE KOJ E ZANESEN A KOJ E PRIZEMJEN.
PO SETO NAPISANOVO SAMO KE VI PREDLOZAM DA SE ZAPRASATE DALI VOOPSTO SME IMALE KONTAKT SO OVIE "ZANESENIVE" ZA DA KAZUVAME KAKVI SE.MENE TO ME POTSEKA SAMO NA PRAZNO ZBORUVANJE I ZBORUVANJE I ZBORUVANJE KOLKU DA SE DOBIJA ZAKLUCOK KAJ NEKOI USTE POBEZVREDNI NA PRAVILNA PROCENKA NA RABOTITE.
JAS BI GI POSTAVILA OBRATNO RABOTITE.


ZNAJTE KOJ E VO SLUCAJOV KRENAT?SITE SO SE PRA DEKA SE MNOGU POPAMETNI OD DRUGITE A FAKTICKI SE NULA.SITE SO TROPATE GLUPOSTI I SO SE KRIJATE ZAD PSEVDONIMIVE PRAEJKI SE GOLEMCI.MOZI CE VI JA UNISTAM SLIKATA SO JA IMATE ZA SEBE AMA VERUVAJTE SAKATE DA SE DRZITE NA DISTANCA SAMO ZA DA NE OTKRIJAT DRUGITE DEKA STE NAVISTINA BEZVREDNI.

Samo ne ste vie krivi nesto od vnatre ve tera da ste takvi i nemate kako da se spravite so to vie.Se obiduvam da ve opravdam proglasuvajki ve za eden vid na LICNOSTI SO PSIHICKI POREMETUVANJA.
Da ne vi se bendisuva nisto so ve opkruzuva i da gledate na se so tolkava omraza i negativna energija samo na to me potseka.

RAZMISLETE MALCE ZA OVA SO VI GO NAPISAV AMA OBIDETE SE DA GO SFATITE I BUKVALNO I MALCE SO PRENOSNO ZNACENJE.
IZVINETE VE MOLAM OTI ZNAM DEKA RAZMRDUVANJE NA MOZOKOT E NAVISTINA TESKA OPERACIJA.

Nemojte da donesuvate gresni zaklucoci za to so tocno naprajla III-4 vo odnos na Akademijata za patronato oti ne znaci deka se so bese vidlivo na scena e to so trebalo da se spremi.Tuku so se obiduvam da vi kazam sega preku blogov nekoi raboti.Vie tamu ste bile pa ne ste razbrare glavni momenti jas sega da vi nacrtam izvinete ama nemozam.

STOJAM ZAD MOJAVA SLEDNA IZJAVA:
Voopsto ne me izrevoltiravte so komentarive oti nemozi da se ocekuva nisto drugo od nekoj so neznaj so e to organiziranje na nesto i so gleda samo crno na rabotite.Normalno e da komentirate taka ko ne mozite da smenite nisto.
Ve ostavam so negativnata energija iako ce vi bese mn popametno da si recevte:
pa da dobro bese ova samo mozelo da se smeni ova ili ova za da bidi navistina ubavo.

I normalno vo takvoto podobruvanje da ucestvuvame site.

Анонимен рече...

Pozdrav do Marte i javno kazuvam deka sega duri od ko procitav se razbrav zosto ne sakala da napisi nisto kako replika na nekogo.Pa lugje nema vo nieden komentar napisano nesto realno,sekoj samio sebesi si gi macka ocite i se obiduva da gleda na rabotite onaka kako so mu odgovara vo momento.
Ziveete vo svet na bolni iluzii i bolni sfakanja.

I uste nesto.Sosema e vistina deka ce se kuda III-4 za so i da napra.To go objasnuvam so ednostavno kazano LJUBOMORA.Navistina e tesko da go priznajs uspeho na nekogo gledajki go svojo poraz.Ne deka imase nekoj pobednik i porazen vo slucajov ama vie ni pomognavte da se custvuvame kako pobednici.I uste ne vfakate deka so ova samo ni davate na doznaenje deka sme uspeale vo ona so sme se obidele.

Prof Igor ni velese deka treba da go nasocime nasio potencijal vo pozitivna nasoka,pa prasajte go nego kako ke go iskomentira dobrovolnovo priklucuvanje na III-4 vo sklopuvanje na site tocki vo edna celost i prezentiranje na istite na priredbata za patronatot.

Posledni zborovi sega za sega:
Go cenam komentarot od eden anonimen koj ja razbral glavnata poenta na plukanjevo po III-4 a so pozadina patronatot.Deteto ne uci vo gim i zato mozi ne ne gleda kako konkurencija pa so cist mozok uspealo da razberi za so konkretno se rabori.

Iskreno se nadevam deka ce se oslobodite od stegite na cisto prilepskoto razmisluvanje:
"ZOSTO TIE KOGA MOZI NIE".

Анонимен рече...

Zalam sto ne go gledav patronatot, no ne veruvam deka bil tolku los. Sepak, treba da priznaete deka se raboti za ucenici, a tie seuste ucat i mislam deka so podobra podgotovka i POVEKE vezbanje od strana na site ( voditeli, ucesnici... ) se ke bidi sovrseno. I ako nekoj ima idea( bez razlika dali e od III-4 ili od drug klas) za toa kako da izgleda naredniot patronat neka kazi kaj profesorite, direktorot itn

Анонимен рече...

i uste nesto se soglasuvam deka patronat izgledal kako koncert bidejki imase mnogu muzicki tocki i isto taka se soglasuvam deka patronatot treba da go pokazi ona sto go rabotele ucenicite vo tekot na godinata pa zatoa pocnete od sega so rabota

Анонимен рече...

bez razlika dali imase greski ili ne sekoj trud vredi da se ispocituva,ne bese kiznaj so ama barem storivte nesto.
cestitam

Анонимен рече...

tomi, te molam pobrzo zapecati ja temava ili blogov ako treba za privremeno oti I'm seek, mi se slosi i ke...

Анонимен рече...

da vi kazam najiskreno ovie vasite soklasnicki od III4 bile epteeeeeeeeeeeeeeen glupi, komentarite im se bla,bla, poveke ne go otvaram blogov!!!

Анонимен рече...

Од каде потекна популарноста на темава? Од каде сега и од ненадеж оживеа блогерствово? Заради можноста да се навредуваме едни со други и бесполезо да се контраме со таканаречените противници? Значи сега има два табори а? И се води студена војна меѓу нив, а? Значи не може цивилизирано да се коментира на некоја нетрачарска тема, како што можеше во старите добри времиња и со старите добри блогери... навистина ми недостигаат. Барем овде немаше вакви ситуации, барем не често. Врв на моето разочарување. Да видиме само до каде ќе стигнеме.

Анонимен рече...

Komentarov ne za t.n.panagur sto se slucuva slucuva i ne e za plukanje po III-4 tuku e zo ona sto go napisal Myth.Komentiram ovde a ne na toj blog zatoa sto sakam malku da vi go svrtamm vnimanieto na site i barem da ja zirnete pesnata."Sranjevo"i mene me pogodi.Pred se zatoa sto sum zapoznata so celava situacija ama ne veruvav deka Myth vaka fasciniracki ubavo mozese da ja opises.Pred se zatoa sto mislam deka retko koj na 17godini mozi vaka cisto i iskreno da saka i vtoro sto e uste poretko vaka pred site da ja priznae svojata ljibov i bolka i da ne srami od nea.

Анонимен рече...

P.S.Izvini Tomi sto izbegav od temata za patronatot ,no go poslusav tvojot sovet i zirnav vo srceto na Myth

Unknown рече...

БЛАГОДАРАМ ШО' МЕ ПОСЛУШАВТЕ... ЗАТОА, ТЕМАВА ЈА ЗАТВАРАМ ОВДЕ!!!
_____________________________________

p.s. ЗА МYTH ИМАМ КОМЕНТИРАНО НА НЕГОВИОТ БЛОГ... АКО НЕКОЈ Е ЗАИНТЕРЕСИРАН ЗА ДА КОМЕНТИРА НЕШТО СЛОБОДНО НЕКА ОДИ НА ЛИНКОТ НА ПОСЛЕДНИОТ ПОСТ...